رد عقیده فروید درباره هیپنوتیزم
رد عقیده فروید درباره هیپنوتیزم
رد عقیده فروید درباره هیپنوتیزم
۱- اگر فروید گفته است که همه را نمیتوان هیپنوتیزم کرد و یا هیپنوتیزم همه بیماریها را معالجه نمیکند، دلیل نمیشود که روی هیپنوتیزم خط بطلان بکشیم و بگوییم که هیپنوتیزم یا وجود ندارد و یا بیفایده است.
۲- عقیده فروید در آن زمان مواد مصوبه قانونی نمود که به توشیح رییس جمهور یا پادشاه برسد و برای همه لازم الاجرا باشد، کما اینکه برخی از پزشکان و دانشمندان هیپنوتیزم آن زمان یعنی ۸۶ سال پیش کوچکترین توجهی به عقیده فروید درباره هیپنوتیزم نکرده، و به تحقیقات و تجربیات خود درباره هیپنوتیزم ادامه دادند.
۳- هیپنوتیزم درباره بیماریهای روانی که ریشه آنها کمپلکس یا عقدههای روانی میباشد تأثیر کمتری دارد، ولی همین عقدهها را هم به وسیله هیپنوتیزم خیلی سریعتر میتوان به خاطر بیمار آورد، در صورتی که در حال بیداری شاید به سختی بیمار بتواند خاطرات دوران طفولیت خود را به یاد بیاورد.
۴- سالها بعد از فروید ثابت شد که وقتی شخصی هیپنوتیزم میشود، اکثر اوقات خود به خود به گذشته فرو میرود، یعنی بیمار در حال هیپنوز خود به خود به عقب میرود و به دوران کودکی و طفولیت باز میگردد، و در این حالت تمام خاطراتی را که در بیداری قادر به یادآوری نیست در حالت هیپنوز به یاد میآورد، بنابراین آن دسته از بیماریها را که فروید معتقد بود از طریق هیپنوتیزم نمیتوان مداوا کرد، حال ملاحظه میشود که از طریق هیپنوتیزم زودتر میتوان معالجه کرد.
۵- بنا به عقیده فروید اگر فقط تعدادی از بیماریها را نمیتوان به وسیله هیپنوتیزم معالجه نمود، دلیل نمیشود که از هیپنوتیزم صرفنظر کنیم و از آن برای معالجه سایر بیماریها استفاده نکتیم، در حالی که درزمان حاضر از هیپنوتیزم استفادههای بسیار زیادی میشود که در مبحث فواید هیپنوتیزم در اینباره بحث خواهد شد.
۶- فروید نیم قرن پیشرفت هیپنوتیزم را به تأخیر انداخت.
دکتر «مایزر» میگوید: «نفوذ فروید آنچنان بود که همینکه هیپنوتیزم رارها کرد، تا نیم قرن به صورت یک مانع کلی در انجام هرگونه بررسی و تحقیقات در این رشته درآمد. لیکن در پایان جنگ جهانی دوم روانشناسان که در رشته روانکاوی تحصیل کرده بودند، شروع به تحقیق و اکتشاف جدید درباره هیپنوز نمودند تا از آن به عنوان یک وسیله ممکن برای کاهش دادن زمان درمان و همچنین کاستن هزینه و مخارج معالجه از طریق روانکاوی استفاده نمایند».
۷- فروید هیپنوتیست قابلی نبود
«لسلی لوکرون» استاد بزرگ هیپنوتیزم امریکایی که شهرت جهانی دارد . بسیاری از پزشکان و روانکاوان برای تحصیل علم هیپنوتیزم پزشکی نزد او میروند، میگوید: «… فروید در تجربیات اولیهاش سعی کرد هیپنوتیز را به کار برد و با همکاری روانکاو دیگری به نام «بروئر» که در آن زمان شهرت بسزایی داشت مشغول کار شد. فروید نزد او تازه کاری بیش نبود، و به علاوه هیپنوتیزور قابلی هم نبود و از این رشته علم اطلاعاتی بسیار ناچیز داشت و از طرفی اعتماد بنفس کاملی هم در خود سراغ نداشت، زیرا برای تحریک عمل هیپنوتیزم و اخذ نتیجه مطلوب باید قبل از هر چیز اطمینان و اعتماد کاملی در خود شخص وجود داشته باشد …
فروید در زمان جوانی فوقالعاده محبوب بود و اگر یکی از بیمارانش که جلوی او نشسته بود و خیره به او نگاه میکرد کاملاً ناراحت میشد، بدینجهت بیمارانش را روی تخت میخوابانید و خود در بالای سر تخت روی صندلی مینشست.
خلاصه فروید چون کم و کاست علمی خود را در مقابل موفقیت بروئر عملاً مشاهده کرد در جستجوی یک تکنیک جدید برآمد و از همینجا بود که به «تداعی معانی آزاد» پی برد و از آن پس دیگر پیرامون هیپنوتیزم نگردید و در نتیجه شاگردان فروید که تعداد بیشتر روانکاوان امروز از مکتب او بهرهمند شدهاند فکر میکنند که هیپنوتیزم در رشته روانکاوی ارزش زیادی ندارد اما باید گفت که به طور اعم اطلاعات روانکاوان درباره هیپنوتیزم همانطور که «برنهایم» از آن استفاده میکرده تنها راه تلقینات است.
هیپنوتیزم فقط تلقین نیست، هیپنوتیزم ایجاد «سوپرکانسنتراسیون» میکند و تمرکز عالی فکر که در اثر «ریلاکسیشن» حاصل میشود، به خودی خود معالج است.
******************************
با عضو شدن در کانال تلگرام ما هر روز از مطالب علوم عرفانی و ادعیه اذکار و همچنین از مطالب روز روانشناسی هیپنوتیزم و یوگا و موفقیت در گوشی خود در اختیار داشته باشید و در گوشی خود مطالعه کنید.
برای عضویت وارد لینک زیر شوید
http://telegram.me/inapplyoriginal
بعد از کلیک پنجره ای باز میشود و روی دکمه ok کلیک کنید و سپس وارد کانال ما میشوید در این صفحه در پایین صفحه روی دکمه join کلیک کنید تا برای همیشه عضو کانال ما شوید.