آموزش حرکات یوگا,روز هجدهم
تمرینات هجدهمین روز
پوست سر
۱- بیست و پنج بار آنچه را که آموخته اید طبق دستور انجام داده و سپس کمی استراحت نموده و آماده تمرین بعدی شوید.
حرکت شیر
۲- سه بار حرکت شیر را که قبلاً آموخته اید انجام داده و در پایان هر حرکت پانزده ثانیه متوقف شوید. کمی استراحت نموده و آماده تمرین بعدی گردید.
تاب گردن
این حرکات به منظور تقویت پوست سر، صورت و گردن انجام میشود.
۳- در حالت چهارزانو، اهسته و آرام سر را راست و بدون خمیدگی پایین آورده تا با سینه برخورد نماید.
حال چشمها را بسته و ده ثانیه متوقف شوید.
۴- آهسته تا آنجا که امکان دارد سر را به سمت چپ خم نمایید.
در این حرکت بدن بیحرکت و راست باشد.
حالا ده ثانیه متوقف شوید.
۵- آرام تا آنجا که امکان دارد سر را به عقب خم کنید. هنگامی که کشش در عضلات چانه و گردن احساس کردید، ده ثانیه متوقف شوید.
حال تا آنجا که میتوانید سر را بدون آن که بدن تکان بخورد به سمت راست خم نمایید . سپس به شکل تصویر شماره ۳ سر را آهسته به جلو بیاورید. همه این حرکات را یک بار انجام دهید.
ایستادن روی شانه
۶، ۷- یک بار به طور کامل حرکت ایستادن روی شانه را طبق دستورات قبلی انجام داده و در پایان حرکت بیش از دو دقیقه متوقف شوید.
حال بدن را پایین آورده و یک دقیقه استراحت نمایید.
توجه داشته باشید که: به شکل تصویر شماره ۷، چانه به سینه فشار آورد چه این حرکت موجب تغذیه بیشتر غده تیروئید میگردد.
ایستادن روی سر
۸، ۹- به شکل تصویر شماره ۹ آنچه را که قبلاً آموخته اید انجام داده و در پایان حرکت بیست ثانیه متوقف شوید.
اگر باز هم قادر به انجام این حرکت نیستید به شکل تصویر شماره ۸ متوقف شده و یک دقیقه در همین حال بمانید.
توجه داشته باشید که اگر به شکل تصویر شماره ۸ قرار گرفتید زانوی خم شده به سینه نزدیک است.
توصیه میشود که برای ایجاد تعادل و توازن بیشتر، آرنجها را نزدیکتر به بدن قرار دهید.
در این حرکات خون به سوی صورت، گردن و پوست سر جریان بیشتری پیدا میکند و این افزایش جریان موجب سلامتی بیشتر و زیبایی این قسمتها میگردد.
حالت تعادل
این تمرین به منظور توازن و تعادل انجام میشود.
در این قسمت برای توازن و تعادل بهتر به اجرای سه تمرین اصلی میپردازیم.
۱۰- ایستاده، پاها را به یکدیگر بچسبانید و دستها را به حالت آویزان در آورید حال دست راست را بلند کرده و بالای سر نگه دارید.
۱۱- وزن بدن را روی پای راست آورده و پای چپ را از پشت خم نموده و با دست آن را بگیرید.
حال دست راست را به جلو حرکت دهید تا تعادل ایجاد شود.
۱۲- آرام با دست راست پای چپ را به شکل تصویر بالا ببرید.
سر را به عقب کشیده تا چشمها بالا باشند.
در همین حال پنج ثانیه توقف نموده و سپس آرام دست و پا را پایین آورده به شکل تصویر شماره ۱۰ در آیید.
دوبار این حرکات را تکرار نمایید.
۱۳- حالا حرکاتی را که آموختید با قسمت دیگر بدن، سه بار انجام داده و سپس استراحت نمایید.
توجه داشته باشید که: انجام این حرکات برای توازن و تعادل بهتر، ابتدا کمی دشوار به نظر می آید، اما هیچگاه نومید نشوید و هرگاه احساس کردید که نمیتوانید تعادل خود را حفظ کنید، به حالت عادی برگردید و پس از کمی استراحت مجدداً تمرین را آغاز نمایید. مطمئن باشید که سرانجام قادر به انجام تمرینات خواهید شد. آماده تمرین بعدی شوید.
حالت رقص
۱۴- ایستاده و پاشنه ها را به هم بچسبانید.
کف دستها را نیز بالای سر به یکدیگر بچسبانید.
۱۵- حالا خیلی آرام با خم کردن زانوها بدن را پایین آورده و چمباتمه بزنید.
حال دست را همچنان حفظ نمایید. حال بدون مکث بدن را بالا ببرید.
۱۶- در این حالت قائم روی انگشتان پا بایستید.
به شکل تصویر شماره ۱۴ کف پا را زمین بگذارید.
چهار بار این حرکت را بدون مکث و آرام انجام دهید.
کمی استراحت نموده و آماده تمرین بعدی شوید.
توجه نمایید تمرین کنید، چنانچه برای حفظ تعادل دچار اشکال شوید، چند بار تمرین کنید.
حالات ریشی
۱۷، ۱۸- دوبار هر دو حرکتی را که قبلاً آموخته اید به تناوب، اول چپ و سپس راست انجام داده و در هر خم شدن پانزده ثانیه متوقف شوید.
حال به استراحت بپردازید.
چنانچه وقت دارید، حرکاتی را که در انجام آن احساس دشواری میکنید تمرین نمایید.
مطالب یادداشتی روز هجدهم
تغذیه
همان طور که قبلاً بحث کردیم، چگونگی تغذیه برای انسان بخصوص برای «یوگی»ها در سلامت روح و زیبایی جسم بسیار مهم است، امروز نیز این بحث را پی میگیریم و به چند نکته اساسی اشاره مینماییم.
چه آگاهی است که میتواند راهگشای ما در تغذیه صحیح گردد. گفتیم همواره باید غذایی را انتخاب کنیم که برای بدن مفید و مقوی باشد و عین حال، کمخوری نماییم تا احساس آرامش خیال و سبکی بنماییم.
زیرا غذای کامل و مفید هنگامی اثر نیکو برجای میگذارد که در حد متعادل باشد و باعث ناراحتی نگردد. توجه (سایت هیپنوتیسم دات آی آر)نمایید اگر چنین احساسی را داشتید، بدانید که حتماً از غذایی استفاده نموده اید که پرحجم و سنگین و قوی بوده است. همانطور که گفتیم مواد غذایی هنگامی که شکل طبیعی خود را از دست داده و به اشکال غیرطبیعی عرضه گردد، خاصیت اولیه خود را نیز از دست میدهد، به عبارت دیگر و روشنتر، خصوصیات خود را از دست میدهد و به این ترتیب جز مصرف انرپی در هضم آن خاصیت دیگری ندارد.
باید دانست که تغییر شکل دادن به مواد غذایی از طریق کنسرو کردن، تخمیر، دود دادن، ضدعفونی، معطر کردن و حتی پختن باعث (بی جان) شدن و در نتیجه بیخاصیت کردن مواد غذایی طبیعی میگردد.
از طرفی قهوه، مشروبات الکلی مواد غذایی پروتئین نیز که موجب تحریک میشوند، نیروی جسم را کاهش داده و به عبارت دیگر درون انسان را تهی میکنند.
باید توجه داشت که مصرف غیر متعادل و معقولانه گوشت سرخ و سفید نی فایدهبخش نیست، چه عقیده «یوگیها» این است که این مواد متشکل از پروتئین غیرمرغوب است که در جذب آن انرژی بیش از حد معمول صرف میگردد.
با این حال توصیه میکنیم همواره از تنوع غذاها بکاهید و توجه داشته باشید که هر چه غذا سادهتر و از عناصر کمتری تشکیل شده باشد، هشم و جذب آن آسان صورت میگیرد و نتیجهای بسیار عالی برجای مینهد که انعکاس آن مستقیماً در روح و جسم دیده خواهد شد.
ادامه دارد…(بخش آموزش یوگا در ۳۱ روز)