آموزش علوم عرفانی,گر به خود آیی به خدایی رسی

اسرار گیاهان دارویی درس بیست و هشتم .ترب و تربچه

0

برگرفته از مجموعه نرم افزار صدباب شفا

اسرار گیاهان دارویی درس بیست و هشتم .ترب و تربچه

ترب و تربچه         Radish
نام علمی     Raphanus sativus

ترکیبات شیمیایی
خواص داروئی
طرز استفاده
مضرات

ترب و تربچه

ترب و تربچه

کلیات گیاه شناسی
ترب گیاهی است یکساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می رسد . برگهای آن پهن ، ناصاف ، کرک دردو با بریدگیهای نامنظم می باشد . گلهای آن برنگ سفید ، زرد روشن ، آبی روشن و بنفش است که درانتهای شاخه ظاهر می شود .
بطور کلی دو نوع ترب وجود دارد :
۱- ترب سیاه که معمولا در پائیز برداشت می شود .
۲-تربچه که به رنگهای مختلف قرمز و وصورتی و بصورت های دراز و گرد وجود دارد .
ترکیبات شیمیایی:
طعم تند ترب مربوط به ماده ای است بنام سنوول Senovol و رنگ قرمز بنفش آن در اثر وجود ماده ای بنام کلراید Malvin Chloride است .
در صد گرم ترب خام مواد زیر موجود است :
آب                                ۹۰ گرم
پروتئین                           ۱ گرم
چربی                           ۰/۱ گرم
مواد نشاسته ای            ۳/۵ گرم
کلسیم                        ۳۰ میلی گرم
فسفر                          ۳۰ میلی گرم
پتاسیم                      ۳۳۰ میلی گرم
آهن                          ۱ میلی گرم
سدیم                      ۱۸ میلی گرم
ویتامین آ                  ۱۰ واحد
ویتامین ب ۱            ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب ۲            ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب ۳           ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ث             ۲۵ میلی گرم
خواص داروئی:
ترب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از زمانهای بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماریها بکار می رفته است .
۱)ترب برای دفع سنگهای صفراوی مفید است .
۲)ترب در بعضی از اشخاص تولید گاز و آروغ می کند و تخم آن گاز و نفخ را از بین می برد .
۳)ترب برای درمان قنرس و رماتیسم مفید است .
۴)برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا کمک می کند .
۵)آب برگ ترب برای تقویت چشم مفید است .
۶)ترب برای درمان یرقان مفید است .
۷)تخم ترب درد را تسکین می دهد .
۸)در صورت مسمومیت غذایی مقدری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار بدهید باعث استفراغ می شود و معده را پاک می کند .
۹)برای مداوای زخم های بدن از  ترب  و عسل ضماد تهیه کرده و روی زخم بگذارید .
۱۰) دم کرده ترب ادرار آور است و برای درمان حبس البول بکار می رود .
۱۱)تخم ترب ادرار آور و قاعده آور است .
۱۲)اگر دست یا پای شما سرما زده است ترب را در آّب بجوشانید و بگذارید تا کمی سرد شود بطئریکه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در این جوشانده قرار دهید .
۱۳)دم کرده ریشه ترب تقویت کننده بدن است .
۱۴)برای دفع سنگ کیسه صفرا و سرفه های تشنج آور از ترب بصورت زیر استفاده کنید :
در یک ترب بزرگ حفره ی ایجاد کرده و همچنین در ته آنهم سوراخ ریزی بوجود آورید بطوریکه آّب قطره قطره از آن خارج شود . سپس مقدایر شکر در حفره ریخته و آنرا با آب پر کنید و ترب را در دهانه شیشه یا استکانی قرار دهید که آب آن قطره قطره از سوراخ ریز ته ترب خارج شده و در داخل شیشه یا استکان پر شود . این آب را چند بار در روز بنوشید .
۱۵)خوردن تخم ترب ترشح شیر را زیاد می کند .
۱۶)ودرن ترب رنگ چهره را باز می کند.
۱۷)جوشانده ترب برای درمان اسهال خونی مفید است .
۱۸)تخم ترب اشتهاآور است.
۱۹)برای از بین بردن تب تخم ترب را دم کرده و به بیمار بدهید .
۲۰) تخم ترب بصورت ضماد برای ورم پستان در مادران شیدره استفاده می شود .
طرز استفاده:
به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :
اسراف در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است .
برگرفته از نرم افزار ۱۰۰ باب شفا و اسرار ۴ گانه سلامتی
بخش اسرار گیاهان شفا بخش از سایت  inapply.com


نظر دهید


ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

متن دوم